PREVIEW BUUN 2021 / Theo Slaats zweert bij de Bic balpen

Venlonaar Theo Slaats (1971) zweert bij de Bic balpen. Niet om ermee te schrijven, maar als tekeninstrument. Hij maakt fijnzinnige, figuratieve en abstracte, tekeningen op A4-papier. Sinds ongeveer tien jaar gebruikt hij uitsluitend de zwarte Bic Cristal.

Slaats creëert een wonderlijke wereld van objecten, mensen en andere wezens in vreemde entourages. De afzonderlijke tekeningen groeien uit tot series die een verhaal vertellen. Vaak voorziet hij ze van teksten, waardoor ze aan cartoons doen denken. Elke tekening is een nieuwe poging om, zo zegt hij, ‘die vervloekte one go no change politics van de ballpoint’ nog meer meester te worden.

PREVIEW BUUN 2021 / Theo Slaats zweert bij de Bic balpen

Speciaal voor Buun 2021 maakte hij zes zeer verschillende tekeningen. Eén daarvan (afbeelding) heeft als titel Music is the murmur of the will to keep with it. De andere vijf staan in het nieuwe jaarboek, met een begeleidend artikel van Thijs Lenssen.

Met dank aan Maria Kuyper, die de Buunredactie tipte over deze bijzondere tekenaar.

Thijs Lenssen

Thijs Lenssen

redacteur


Thijs Lenssen (1957) is Buunredacteur en freelance journalist. Hij schrijft onder meer voor Mediahuis Limburg en Story Terrace. Van 2010 tot 2016 was hij kunstrecensent voor Dagblad De Limburger.

Meer artikelen van Thijs Lenssen