Dit is BUUN 2020 | Kom naar de presentatie op 15 november

En alweer een juweeltje van een editie klaar. Buun 2020 met op de cover Albert Kiefer alias de housesketcher. Elke dag publiceert hij op social media een schets van een gebouw, meestal in Venlo, meestal in kleur maar hij tekent ook over de grens en in zwart-wit. Wie is hij en wat is zijn geheim? In Buun2020 het verhaal van de Belfeldse tekenkunstenaar die in Blerick woont.

Als onderscheiden Venlonaer van ’t Jaor hebben de makers van het Venlose culturele jaarboek Buun gruüetser dan ooit gewerkt aan Buun 2020. De luchtige presentatie onder leiding van Tom Doesborg – met prominenten uit deze 304 pagina’s tellende editie én overhandiging van het eerste exemplaar – is op 15 november in Domani in Venlo.

Naast een hilarische terugblik bezoekers én inwoners op de dag dat Baarlo werd ontmaagd – 8 juni 1987 toen Pinkpop eenmalig neerstreek in sportpark De Berckt met negen bands die top waren maar het weer flop. Ook in Buun 2020: een duik in het verleden met de allereerste foto’s van de stad, oermenskenner José Joordens, een lokale bankcrash, honderd jaar gemeentepolitiek en concertgebouw De Prins. Helemaal van nu zijn de interviews met influencer Julia, Venloos’ voetbaltalent Evert Linthorst en dj-act Moksi. Spraakmakend is de mini-bio over Tegelenaar Har Huys: gevechtspiloot, schrijver, acteur en regisseur – onder meer van de Passiespelen. Daarover nog heel veel meer in deze editie. De vergeten zangeres Barbara Nielsen – uit Blerick – werd down under teruggevonden. Nooit vergeten is de vijftien jaar geleden verongelukte musicus Glenn Corneille, hij zou in 2020 vijftig zijn geworden. Een portret is er van fotojournalist Bram Janssen, keramiek-kunstenaar Geert Lap en filmmaker Ruud Lenssen die de aftakeling van zijn aan Alzheimer lijdende vader documenteerde. Columnist en romanschrijver Bert Wagendorp leverde de literaire bijdrage en de broers Buwalda blijken meer van elkaar dan familie. Evert Thielen kijkt terug op de ongekend succesvolle expositie in zijn geboortestad Venlo en racer Henk Vossen blijkt nog lang geen oldtimer.

Dit en meer verrassends lees je allemaal in Buun 2020, het Venlose jaarboek over mensen, kunst, cultuur, muziek, film, literatuur, sport, politiek, historie en natuur.

Dit is BUUN 2020  |  Kom naar de presentatie op 15 november

Buun 2020 wordt vrijdag 15 november om 19.00! uur gepresenteerd in Domani, Dominicanenplein 15 in Venlo.  De toegang is gratis, iedereen is welkom. Buun 2020 is bij de presentatie te koop en ligt vanaf zaterdag 16 november voor 19 euro 95 bij diverse boekhandels in de regio en platenzaak Sounds in Venlo. Ook online te bestellen via www.buunvenlo.nl  

Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans