BUUN2024: vanaf 11 november in de winkel

De 25ste editie van het Venlose jaarboek Buun ligt vanaf zaterdag 11 november in de winkel. Op de vrolijke cover staat Josje Wolters die in Buun haar levensverhaal vertelt.

Verder wijdt het jaarboek veel aandacht aan Venlo als musicalstad, met onder meer portretten van Venlose musicaltalenten en een interview met musicalregisseur Jeroen Marcelissen. Ook bevat het vraaggesprekken met filmregisseur Bobby Boermans (ja, de kleinzoon van Frans en zoon van Theu), fotograaf Peter de Ronde en kunstenares Wilmy Peeters.

Oud-VVV-topspeler Mikan Jovanovich vertelt over zijn gloriejaren aan Finbar van der Veen, singer-songwriter Jop Dorris deelt zijn muzikale verwachtingen met Lean Hodselmans, Willem Kurstjens belicht het oorlogsdagboek van Kees Kokke, Maarten Bastiaens spreekt met dj Sonny Corneth en dus ook met dj Otto Wunderbar, Edmond Staal bezoekt in Beieren een nazaat van de hertogen van Gelre en Frans Doesborg en Marc van de Ven portretteren de troonopvolgers van Venlose familiebedrijven.

BUUN2024: vanaf 11 november in de winkel

Natuurlijk staat er nog veel meer in de nieuwe Buun. Want die bevat als altijd een mooie mix aan artikelen over muziek, sport, literatuur, fotografie, geschiedenis, economie, kunst, film en natuur.

Sjors van den Hombergh

Sjors van den Hombergh

Bestuurslid


Sjors van den Hombergh (1983) is historicus en werkzaam als conservator bij het Historiehuis in Roermond. Sinds 2014 is hij bestuurslid bij de Buun.

Meer artikelen van Sjors van den Hombergh