BUUN2022: vanaf 19 november in de winkel. Bekijk hier de teaser.

Dit is Buun2022. Vanaf vrijdag 19 november ligt het jaarboek met de magische Venlose ‘tweede huid’-designer Malou Beemer op de cover in de winkel en is deze online te bestellen. Nieuwsgierig? Bekijk dan vast de teaser.

Er gebeurt in deze regio meer dan mensen van ver en van hier denken. Veel openhartige interviews in Buun2022, zoals met de Tegelse kunstenaar Pii Daenen, Passiespeler Geert Beurskens en knip- en plakkunstenaar Jos Deenen. Ook een ontroerend gesprek met een Venlose die in Leuth een galerie met beeldentuin beheert, als erfenis van twee paradijsvogels.

En over erfenissen gesproken, hoofdrolspelers van de legendarische dialectgroep Mooder Hellup vertellen over Golde Jaore en het ontstaan van de Venlose dialectpop in deze editie.

BUUN2022: vanaf 19 november in de winkel. Bekijk hier de teaser.

We wandelen wat af in editie 2022. Adri Gorissen beleeft een vogelvliegshow op de Groote Heide en Finbar van der Veen wandelt langs gebouwen in Venlo van architect Jos van Hest, samen met een van zijn zonen. Willem Kurstjens bezoekt de nieuwe broedplaatsen van kloosterdorp Steyl na God en Tanja Nabben doet nostalgische plekken – mooi van lelijkheid – uit haar jeugd aan. Marc van de Ven wandelt door het Venlo van 2040 en last but not least doen Frans Doesborg en Harry Lucker een rondje restaurants in de Venlose binnenstad.

Als altijd gevarieerde artikelen over muziek, sport, mode, vormgeving, literatuur, fotografie, politiek, religie, architectuur, geschiedenis en natuurlijk een serie; over roeromgooiers. Kort samengevat: verhalen van en over mensen uit de regio, vroeger, nu en in 2040.

Lekker lezen!

Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans