BUUN2021: ONLINE presentatie & vanaf 21 november in de winkel

Dit is Buun2021. Vanaf 21 november ligt ‘ie in de winkel en online te bestellen. Het zal niemand verbazen dat de presentatie in Domani dit jaar niet doorgaat. Vandaar de primeur van een ONLINE presentatie met prachtige filmpjes gemaakt door Daan Wolters en een muziekfilmpje over Randy van der Elsen van Rob Hodselmans. Te zien op onze Facebookpagina en vanaf 21 november vind je de complete presentatie ook hier.

Het woord corona komt in deze Buun zeker 50 keer voor. Het vaakst in het interview met virus VIP Marion Koopmans uit Steyl, die via vele talkshowtafels een Bekende Nederlander – ‘die met dat grijze punkkapsel’ – werd. Veel andere geïnterviewden hadden last van de gevolgen. Onder hen: Soundsbaas Leo Hagens, de muzikale Suilen-familie, Vandenbergbassist Randy van der Elsen, voetbalster Lynn Wilms, broer en zus Van den Eerenbeemt, de jonge burgemeester Bob Vostermans en de sporters van HandbaL Venlo.

BUUN2021: ONLINE presentatie & vanaf 21 november in de winkel

In een aantal verhalen komt het c-woord niet of nauwelijks voor. Hetzij doordat er vooral wordt teruggeblikt – zoals bij de interviews met Hay van Hoorn, Jaakko Buchholtz, Sef Berkers en Truus Coppus – of door de onderwerpen en andere tijden – Venlo door de ogen van schrijver Dirk Jan Roeleven, de grond onder Pont, de herinnering aan een oorlogscrash in Velden, de boomkikkerexpeditie in Arcen en de krekelkooien in Blerick.

In Buun 2021 weer gevarieerde verhalen over alles wat er in de regio Venlo speelt en speelde. Twee series maken het jaarboek compleet: de mooiste zinnen in dialectliedjes en enkele bijzondere musea en collecties. Voldoende reden om de prachtige nieuwe Buun te kopen en lezen: niks zo coronaproof als lekker lezen!

Hald ôg.

Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans