Buun 2020 op de buun: presentatie in Domani

Met een afwisselende show onder leiding van een op dreef zijnde presentator Tom Doesborg is Buun 2020 op 15 november gepresenteerd. In een vol Domani kwamen enkele verhalen tot leven met optredens, interviewtjes en beelden.

Albert Kiefer staat op de cover van Buun 2020 en stond de hele avond op het podium om live een schets te maken van wat hij voor zich zag. Het resultaat werd op het eind van de avond overhandigd aan wethouder Marij Pollux die op de eerste rij zat.

Marjolein Kuntzelaers en Nikki Smedts brachten Pinkpop 1987 tot leven met hun versie van twee nummers van Chris Isaak. Hij was één van de artiesten die optrad tijdens Pinkpop in Baarlo waarover Marc van de Ven een prachtige terugblik met ooggetuigen schreef. Het eerste exemplaar werd door bestuursvoorzitter Jan Kessels uitgereikt aan Henk Vossen. De 74-jarige rallyrijder werd dit jaar net geen Nederlands kampioen en gaat nog even door in 2020, zo vertelde hij. Iets minder races dan dit jaar, maar wel alweer veel zin in de eerstvolgende rally in Monaco.

Adri Gorissen en Frans Pollux vertelden over het succes van Evert Thielen in zijn geboortestad Venlo. Met dank aan Ivo Niehe. Het succes dat vooralsnog geen vervolg krijgt in de vorm van een Thielenmuseum of – kunstwerk. Bert Mennings van het Limburgs Museum en Paulo Martina van museum van Bommel van Dam gaven ook geen uitsluitsel.

De podcast is een nieuw medium waarop Buun waarschijnlijk nog vaker van zich laat horen. Luc Verhaegh nam de allereerste op en die is op deze site te beluisteren. Samir Alt Moh van dj-duo Moksi woont in Venlo Zuid maar is 150 dagen per jaar van huis voor optredens over de hele wereld. Toch is hij het liefst producer, zo liet hij weten bij de presentatie waar hoofdredacteur Lean Hodselmans kort aangaf hoe ook deze Buun weer vol kwam met pareltjes. Persoonlijk geraakt door het verhaal over een troostende brief dat de ouders van de in 2005 verongelukte Glenn Corneille wilden delen.

Florens Cals alias Mr. Florryworry showde aan het publiek wat hij als internationaal gamer dagelijks doet en waarmee hij goed verdient. Egbert Derix bracht vervolgens een eerbetoon aan zijn vriend en collega pianoman Glenn Corneille met GlennDorado, een stuk dat ze samen componeerden vanwege hun liefde voor de Eagles en dan met name het nummer Desperado. Tom Doesborg sprak met Toën Feyen over zijn liefde voor koi karpers: ‘haes ze noow koi op diene slieps staon?‘.

Buun 2020 op de buun: presentatie in Domani

Het slotakkoord was voor joekskepel Kösmuulkes die het publiek richting bar tröatten waar het complimenten regende over de avond. En de nieuwe Buun. Vanaf nu in de winkels en ook te bestellen via deze site.

Een fotoverslag van de presentatie van Buun 2020 op facebook Buun

Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans