Buun 2006

Buun 2006 – Mensen staan steeds centraal in de jaarboeken die we uitbrengen. In de vorm van interviews, portretten en biografische artikelen schotelen we u steeds een flink aantal bijzondere, boeiende en interessante mensen uit Venlo, Blerick, Tegelen en omgeving voor. Schrijvers, kunstenaars, musici, voetballers en toneelspelers, maar ook gewone mensen die op een of andere manier van zich (hebben) doen spreken.
Het is een mooie editie die we graag in stand houden. Daarom in Buun 2006 interviews met huisarts en Passiespel-voorzitter Wim Beurskens, boekenvormgever Erik Prinsen, kunstenaar Mathieu Knippenbergh, schrijfster Marie-Thérèse Schins, NRC-columnist Frits Abrahams, fotograaf Franco Gori en oud-voetballer Harrie Heijnen. Bovendien portretten van kunstenaar en Passiespel-hoofdrolspeler Ferd Verstraelen en kunstenaar Will Eggen.
Nu we het toch over traditie hebben. Vorig jaar kwam gelijk met het jaarboek een kunstmap uit, de Buun Suite 1. Het uitbrengen van zo’n kunstmap wordt wat ons betreft ook een traditie, vandaar dat we u dit jaar de Buun Suite 2 aanbieden, met daarin werk van Mathieu Knippenbergh, Jan van Soest, Hélène Hermans en Marie-Thérèse Schins.
Opnieuw een bijzondere map, die weer fraai de artikelen begeleidt die in het jaarboek over deze kunstenaars staan of hebben gestaan. Jaarboek en map vormen zo voor ons een eenheid. Hopelijk voor u ook.

De redactie

Buun 2006

Bergerparkbericht 1

Zeppelin boven Venlo

Pop in ‘t plat

Friteskraam 1

Ferd Verstraelen

Meesterproeven

Bergerparkbericht 2

Frits Abrahams

Friteskraam 2

Harrie Heijnen

Suppoosten van Bommel-van Dam

Bergerparkbericht 3

Sounds

Friteskraam 3

Irina Nazaroza

Hélène Hermans

Kim van Bakel

Erik Prinsen

Marie-Thérèse Schins

Bergerparkbericht 4

Bergerparkbericht 5

Gedichten Koos van den Kerkhof

Bergerparkbericht 6

Gedicht door Herman Verweij

Genealogie zonder grenzen

Friteskraam 4

Melkcursussen in Maasbree

Friteskraam 5

Kees Verbeek

Fotogroep NL-70

Will Eggen

Mathieu Knippenbergh

Bergerparkbericht 7

Friteskraam 6

Wim Beurskens

Bergerparkbericht 8

Bergerparkbericht 9

Klein Zwitserland

Franco Gori

Friteskraam 7

Jan Saris

Bergerparkbericht 10

Driedubbele huwelijksdispensatie

Bergerparkbericht 11

Friteskraam 8