Buun 2002

Buun 2002 is al weer het derde cultuur-historisch jaarboek voor Venlo, Blerick en Tegelen dat wordt uitgebracht. De redactie, en ook het bestuur van de stichting achter het jaarboek, is blij dat het elk jaar weer lukt. Want het is een niet geringe klus om steeds weer mensen te vinden die zich belangeloos inzetten voor het jaarboek. Mensen die er verhalen voor schrijven, foto’s voor maken of er de vormgeving van verzorgen.
Wie de drie jaarboeken op een rij legt, ziet dat ze steeds dikker en kleurrijker worden. Telde het jaarboek Buun 2000 nog slechts 136 pagina’s, Buun 2001 kwam al op 168 en het nu voor u liggende Buun 2002 heeft liefst 216 pagina’s. Het derde jaarboek telt dus tachtig bladzijden meer dan het eerste. Bovendien heeft het veel meer kleurenpagina’s, zodat het er beter uit ziet dan zijn voorgangers.
Ook inhoudelijk worden de jaarboeken naar de mening van de redactie steeds beter. De voor Buun zo vertrouwde mix van onderwerpen – van literatuur tot natuur, van popmuziek tot wielrennen en van film tot historie – is steeds verfijnder. De bijdragen worden diverser van stijl en variëren inhoudelijk al maar meer van speels tot serieus. Althans, de redactie denkt dat, het echte oordeel over de kwaliteit is natuurlijk aan u, de lezer.
Al die verbeteringen, uitbreiding van aantallen pagina’s en inzet van medewerkers voor het jaarboek zouden tot niets leiden als er geen sponsors waren. Zonder geldschieters zou dit jaarboek niet kunnen worden uitgegeven, althans niet voor de huidige prijs. Al die sponsors past daarom een woord van dank namens de makers en de lezers van Buun 2002. En heel speciaal gaat die dank uit naar Miep Tielen, de vrouw die elk jaar weer geldschieters ervan weet te overtuigen dat een bijdrage voor het jaarboek een goede investering is.
Medewerkers, sponsors en Miep, heel hartelijk dank!

De redactie

Buun 2002

Kroniek: oktober 2000

Parade van pop in het plat
Dialectmuziek

Wielrenner Harry Schoenmakers

Ties Poeth: animatiefilmer

Kroniek: november 2000

De kogel van Nitsch

De sprankelende kleuren van Trudy Winters

Kroniek: december 2000

Groote Heide

Marc Smeets: striptekenaar

Harry Bordon: Limburgse zanger

Kroniek: januari 2001

De gidsen van Sint Ralindes

Kroniek: februari 2001

Janine Wiehager

Kroniek: maart 2001

Venlo en de energie

Venlose Amateur Fotografen Vereniging

Kroniek: april 2001

Peter Verheijden: beeldend kunstenaar

Stad in beweging

Kroniek: mei 2001

Organist Theo Hes

TBC-gebouw in Villapark

Het graf van Dubois

Op de cakewalk (de laan uit)
Verhaal door Patricia de Groot

Kroniek: juni 2001

Gank dich weer
Verhaal door Lucas Hüsgen

Kroniek: juli 2001

Pierre Franssen: een bescheiden zanger

Kroniek: augustus 2001

De Zusters van de Laan

Kroniek: september 2001

Klei, berenhuiden en kunst