11 april Gratis Buunavond in Kasteel Arcen

Buun is het culturele jaarboek van groot Venlo. Deze ‘dikke pil’ zorgt jaarlijks voor verhalen uit alle stadsdelen en met een grote variatie aan onderwerpen. Van muziek tot architectuur en van natuur tot sport. Dit jaar staat er bijvoorbeeld een verhaal in over de bouwgeschiedenis van kasteel Arcen. Wat is er te herkennen van die architectuur- en interieurgeschiedenis? De ontdekking van een serie familieportretten van de van Gelres in Beieren gekoppeld aan archiefonderzoek, maakte het mogelijk ook personen te koppelen aan de verschillende bouwfases. Dit wordt het onderwerp van een lezing door Edmond Staal in Kasteel Arcen. Na de lezing is er een speciale avondrondleiding door de weer historisch ingerichte Bel-etage van het kasteel.

Oog in Oog

Tijdens de lezing wordt de bouwgeschiedenis van het kasteel zichtbaar gemaakt aan de hand van bouwsporen en historische documenten. In een vogelvlucht wordt de periode 1500 tot 2000 toegelicht. Waar mogelijk wordt die gekoppeld aan de van Gelres en hun opvolgers. Na de lezing is er een exclusieve excursie door de heringerichte Bel-etage. Men staat dan oog in oog met de van Gelres  omdat het gelukt is kopieën van de belangrijkste werken uit Beieren te laten maken. Die worden dit seizoen voor het eerst getoond in Kasteel Arcen

Vol is Vol

De Buunavond is op donderdag 11 april de deelname is helemaal gratis maar alleen na opgave via reserveringen@kasteeltuinen.nl  Vanwege de beschikbare ruimte is er een maximum van 80 gasten. Deelname op basis van binnenkomst van de aanmelding. De inloop is om 19.00 uur. De lezing start om 19.30 en na de pauze start de excursie. U ontvangt een bevestiging van uw deelname per e-mail.

Sjors van den Hombergh

Sjors van den Hombergh

Bestuurslid


Sjors van den Hombergh (1983) is historicus en werkzaam als conservator bij het Historiehuis in Roermond. Sinds 2014 is hij bestuurslid bij de Buun.

Meer artikelen van Sjors van den Hombergh