Twan Huys in Buun 2017

Met meer dan 25 artikelen en ruim driehonderd pagina’s is het cultuurhistorisch jaarboek Buun 2017 opnieuw dik, kleurrijk en boeiend voor iedereen. Een van de opmerkelijkste bijdragen is die van Twan Huys, presentator van Nieuwsuur en College Tour. De geboren Sevenummer laat zich van een onverwachte kant zien in een literair aspergebedverhaal. Buun 2017 verschijnt op 18 november.

Buun 2017 opent met een portret van de vorige jaar overleden Duitse Venlonaar Beppo. Velen zullen hem herkennen als de innemende, ‘magistrale mopperkont’, zoals Sef Derkx hem omschrijft. Lean Hodselmans tekende het levensverhaal op van Cees Rullens en ging daarvoor samen met hem naar zijn Brabantse geboortegrond. Er zijn meer verrassende interviews. Wie is nu die man achter het masker van de net afgetreden Vors Joeccius XI? Lees waarom Jan Sanders weg moest bij zijn lijfclub VVV en hoe Belfeldenaar Roy op het Veld de Limburgse kranten klaarstoomt voor de digitale wereld.

De nieuwe Buun richt zich nadrukkelijk ook op jongere lezers. Er zijn interviews met de stoere rappers van Anbu Gang en met skatemeisje Candy Jacobs. Door het tijdschrift heen loopt een serie portretten van schoolverlaters. Verder komen generaties samen in het sfeerverhaal van Thijs Pennings over café De Locomotief.

Geschiedenis dan: Marc van de Ven sprak met de ontwerpers van de magische V&D-etalages in de jaren zestig. Robert Bouten en Jacques-Paul Joosten brengen het achtste landskampioenschap van VHC in herinnering.

Urgente en zwaardere onderwerpen ontbreken niet. Zo is er aandacht voor pogingen om Venlo aantrekkelijker te maken als winkelstad en voor de stervensbegeleiding in Hospice Mariaweide. De lezer zal huiveren bij de door schrijfster Annemarie Staaks verwoorde herinneringen van een Afghanistan-veteraan.

Twan Huys in Buun 2017

De feestelijke presentatie van Buun 2017 is op vrijdag 18 november om 20.15 uur in Domani, Dominicanenplein 15 in Venlo. Iedereen is van harte welkom. Buun 2017 ligt vanaf zaterdag 19 november voor 19,95 euro in de boekhandel.


Thijs Lenssen

Thijs Lenssen

redacteur


Thijs Lenssen (1957) is Buunredacteur en freelance journalist. Hij schrijft onder meer voor Mediahuis Limburg en Story Terrace. Van 2010 tot 2016 was hij kunstrecensent voor Dagblad De Limburger.

Meer artikelen van Thijs Lenssen