PREVIEW BUUN 2017 | In de Casa Loco

De eerste kroeg waar ik als tiener kwam was de Loco. Eind jaren negentig, ergens in september. Als jonge broekies liepen we het café door naar achteren, naar de garderobe. Toen we onze jassen kwijt waren, volgde het eerste drankje. Halfom. Ja, ik was jong en onwetend.

In de bijna twintig jaar die sindsdien verstreken ben ik altijd in de Loco blijven komen. Dit jaar realiseerde ik me hoe bijzonder dat is. De meeste andere cafés waar ik heenging toen ik de kroeg net had ontdekt bestaan niet meer (de Gouden Tijger, de Capri, de Begijn), zijn regelmatig dicht geweest (de Galerie) of richten zich niet meer op het jonge uitgaanspubliek (de kelder In d’n Dorstigen Haen). De Loco bleef altijd een stabiele factor.

Dat gegeven was het uitgangspunt voor een verhaal over het café. In de zomer interviewde ik daarvoor drie echte Loco-mannen: Joris Aerts, Richard van Daal en Jules Backes. Het resultaat is te lezen in Buun 2017.

PREVIEW BUUN 2017 | In de Casa Loco
Thijs Pennings

Thijs Pennings

redacteur


Thijs Pennings (1982) is eindredacteur nieuws en actualiteiten bij Omroep Venlo. Hij was een van de oprichters van jongerensite Kloeken.nl (2002-2011) waarvoor hij lang een wekelijkse column schreef. Nu is hij een van de vaste bloggers op de website van literair voetbaltijdschrift Hard gras.

Meer artikelen van Thijs Pennings