DE NIEUWE BUUN | Klaar voor presentatie op 23 november

Beter wordt het niet. Dat dacht ik nadat Buun 2018 op een gegeven moment was uitverkocht. Een primeur, zeiden collega’s die het kunnen weten. De glamoureuze cover met Huub Stapel en Chantal Janzen heeft zeker bijgedragen aan dat succes. Het is daarbij de kunst om de lezer met de inhoud in het regio-Venlo-hart te raken. Zodanig dat hij of zij niet kan wachten op het vervolg: Buun 2019.

Het lukte Finbar van der Veen om voor deze editie de ooit zo populaire Vrijbuiters weer bij elkaar te krijgen. Het was even schrikken toen hij een half boekwerk inleverde over die reünie in De Holtmühle in Tegelen. Er is geen woord geschrapt omdat het prachtig geschreven epos een fraai tijdsbeeld met veel weetjes oplevert. Cultureel erfgoed! Daarover gesproken, de blogs van Tanja Nabben kregen die status dit jaar en daarom schreef zij op verzoek een erfgoedstukje voor Buun.

Op het Zomerparkfeest speelden Baer Traa en Blackbird apart van elkaar de sterren van de hemel terwijl ze ooit samen de weg naar steeds meer roem insloegen. Mooi moment voor een vragenrondje. Nog meer muziek in deze editie met de mythische band Gore die opnieuw gaat optreden, de levenslange rock ’n roller Andrew Elt en mezzosopraan Nienke Nasserian Nillesen die zich laat inspireren door haar bijzondere familie.

En er is veel meer in Buun 2019, meer dan dertig verhalen in totaal. De presentatie van het nieuwe jaarboek is op vrijdag 23 november in Domani. We starten om 19.30 uur en de toegang is natuurlijk gratis.

DE NIEUWE BUUN | Klaar voor presentatie op 23 november

Foto: Peter de Ronde

Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans