Culturele Buun-avond in Harmoniezaal Tegelen

In samenwerking met jaarboek Buun organiseerde de bibliotheek Tegelen op 18 januari 2024 een avond waar het culturele leven in Tegelen centraal stond. Met interviews met Tegelenaren die in het verleden in de Buun geportretteerd hebben gestaan én flink wat creatieve uitspattingen op het podium. Elk jaar worden in jaarboek Buun mensen uit Groot-Venlo geportretteerd die op cultureel vlak in de breedste zin van het woord actief zijn.

Al dertig jaar krijgen in Buun mensen die op creatief vlak actief zijn een podium en door de jaren heen hebben er natuurlijk ook heel wat Tegelenaren in gestaan.

Een aantal van die culturele Tegelenaren was te gast in de Harmoniezaal, waarbij ze stuk voor stuk geïnterviewd werden. Zo was Buun-hoffotograaf Peter de Ronde van de partij, net als rallycoureur Henk Vossen. Ook regisseur Pieter Kuijpers en zangduo Thei & Marij waren aanwezig. Nog een tipje van de sluier: Jos Wolbertus kwam vertellen over de vele Tegelenaren die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië en Nieuw-Zeeland emigreerden.

De avond werd gepresenteerd door Harry Lucker. De muzikale omlijsting werd verzorgd door John Theuws & Konsorte.

Culturele Buun-avond in Harmoniezaal Tegelen
Sjors van den Hombergh

Sjors van den Hombergh

Bestuurslid


Sjors van den Hombergh (1983) is historicus en werkzaam als conservator bij het Historiehuis in Roermond. Sinds 2014 is hij bestuurslid bij de Buun.

Meer artikelen van Sjors van den Hombergh