BUUNARCHIEF | De verborgen geschiedenis van het Zomerparkfeest

Rom van Strijp heeft afscheid genomen van het Zomerparkfeest. Ridder Rom is het sinds afgelopen weekend: hij kreeg een koninklijke onderscheiding. De veertigste editie was zijn laatste als voorzitter, Marc Nelissen neemt het stokje over.

Over de veertig Zomerparkfeesten (eigenlijk twee Zomerstraatfeesten en 38 parkfestivals) is het meeste wel bekend. Posters, foto’s en bewegende beelden zijn gearchiveerd en bijzondere momenten in het park zijn onderdeel van het collectieve geheugen van de Venlonaar. Maar gaat de geschiedenis niet verder terug? Was er al iets vóór 1977?

Rom van Strijp ging twee jaar geleden op onderzoek uit voor de Buun. Wekenlang was hij in het gemeentearchief te vinden. Het resultaat? Een aantal bijzondere ontdekkingen en een mooi verhaal. Muziek op de Elyzeese Velden, lees het hier.

BUUNARCHIEF | De verborgen geschiedenis van het Zomerparkfeest
Thijs Pennings

Thijs Pennings

redacteur


Thijs Pennings (1982) is eindredacteur nieuws en actualiteiten bij Omroep Venlo. Hij was een van de oprichters van jongerensite Kloeken.nl (2002-2011) waarvoor hij lang een wekelijkse column schreef. Nu is hij een van de vaste bloggers op de website van literair voetbaltijdschrift Hard gras.

Meer artikelen van Thijs Pennings