Zilveren Buun vanaf nu online en in de winkel te koop

BUUN 2018 is een zilveren Buun. Het 25-jarig jubileum van het jaarboek wordt gevierd met een frisse nieuwe opmaak van alweer een schat aan verhalen over alles wat de regio Venlo zo mooi maakt. Met als kers op de feesttaart onze twee paradepaardjes uit Tegelen – Huub & Chantal – op de cover. Vanaf 18 november ligt Buun 2018 in de regionale boekhandels en bij Sounds. Buun 2018 is ook online te koop via bol.com.

Omdat Buun in februari 1993 begon als cultuur-historisch kwartaalmagazine voor Venlo, Blerick en Tegelen, is dit niet het 25ste nummer. Wel de 25ste jaargang. De naam Adri Gorissen moet hier even apart genoemd worden. Als medeoprichter van Buun is hij nog altijd een belangrijke pion binnen de redactie. Hij vormt de brug tussen redactie en bestuur en komt elk jaar weer met opmerkelijke verhalen. Voor deze editie dook hij in het leven van kunstenaar Jean Laudy, mijmerde over ijsvogels en liet zijn fantasie de vrije loop over de dag waarop Venlo stad werd.

De uitgebreide redactie – met een nieuwe hoofdredacteur op verzoek van de oude – heeft samen met een groeiend aantal gastschrijvers weer een mooie mix aan artikelen aangeleverd. Actuele verhalen over de Vierpaardjes en de schietende Smeets zusjes worden afgewisseld met een epos over de familie Wiener en het legendarische bezoek van Boyzone aan het Marianum. Wiel Vestjens wandelt als een toerist door zijn eigen Venlose verleden, de stad blijkt een ondergrondse wereld én een naamgenoot te hebben in North Dakota en Lex Uiting appt uit de school over zijn geheime missie: een film over de Venlose vastelaovend. Lees de literaire pareltjes van Daan Doesborgh en Isabel Kaptein en boeiende portretten uit de kunst-, muziek- en filmwereld.

Alle ideeën komen op tafel tijdens het eerste redactieoverleg op de dinsdag na vastelaovend. Daar viel ook haar naam weer: Chantal Janzen. Een jubileumnummer met Chantal op de cover, dat zou goud zijn! Samen met Huub Stapel, haar inspirator: briljant!. In deze Buun hun verhaal over een onvoorwaardelijke vriendschap. Plus gegarandeerd nog zo’n 25 uur lekker lezen over alles wat onze regio zo bijzonder maakt.

Zilveren Buun vanaf nu online en in de winkel te koop
Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans