Buun 2016: de presentatie

De ene na de andere artist betrad vrijdag 30 oktober het podium in een vol Domani op de avond van de Buunpresentatie plus opening van de Week van het Venlose verhaal. Schrijver van het boekenweekgeschenk Jan van Mersbergen vertelde uitgebreid over dat geschenk, de novelle Oase en over Venlo en vluchtelingen en tobbedansen. En over de presentator van dat tobbedansen die we vast kenden. Blond haar, blauwe ogen, zanger en tv-presentator…. Het eerste exemplaar van Oase overhandigde Van Mersbergen aan Venlonaer van ‘t jaor Sef Thissen.

De allereerste Buun 2016 werd door bestuursvoorzitter Jan Kessels uitgereikt aan Harry Pouwels die na deze vastelaovend afscheid neemt als Vors van Jocus.

Nadat de leerlingen van hoornist en conservatoriumdocent Will Sanders vanaf het balkon de avond hadden geopend, sprak presentator Tom Doesborgh onder andere met kunstschilder Evert Thielen, bekend vanwege zijn immense veelluiken. Thielen liet zich ontvallen dat hij die middag met het Limburgs Museum had gesproken…en er was nieuws: in 2018 komt er eindelijk een grote expositie van zijn werk in zijn geboortestad Venlo. Singer songwriter Baer Traa is naar eigen zeggen niet op zoek naar roem maar gaat die zeker vinden. Hij trad op met Mike Roelofs, die verraste als zanger. En met je ogen dicht zou je zweren dat Christine McVie van Fleetwood Mac was ingevlogen, maar met open ogen zagen we Marjon van de Ven begeleid door Bart Billekens. Enkele ald prinse kwamen aan het woord over hun kwante poses in de nieuwe Buun, vastgelegd door hoffotograaf Peter de Ronde.

Na afloop borrelpraat, een Buun en bitterballen met bier bij De Klep. De eerste ideeën voor Buun 2017 zijn alweer binnen!

Buun 2016: de presentatie
Lean Hodselmans

Lean Hodselmans

hoofdredacteur


Lean Hodselmans (1966) is journalist en schrijver. Ze is verslaggever/redacteur bij regio-omroep Dtv Nieuws in Oss en freelance eindredacteur bij De Limburger.

Meer artikelen van Lean Hodselmans